Plaatselijk ziekenhuis (afgerond)

Bij de rondleiding door het ziekenhuis, ooit gebouwd door Nederlanders uit de VOC tijd, viel een aantal dingen negatief op. Ten eerste de toiletgroepen van de kraam-, kinder-, dames- en herenafdeling zagen er zeer vies uit door het harde water. Op de muren en vloeren zat bruine uitslag. De deuren en kozijnen waren verrot, kortom er was weinig privacy. Alle toiletgroepen zijn nu voorzien van sanitairtegels, nieuwe deursponningen en nieuwe deuren. Het ziet er nu mooi,netjes en schoon uit!

Ten tweede maakten wij ons grote zorgen over de kraamafdeling. De kraamafdeling had een open verbinding met buiten. De kraaien vlogen door de ruimte en aten het voedsel van het nachtkastje van de kraamvrouwen. Er is meteen een offerte gevraagd voor rasterwerk voor de raamopeningen en voor de deur. Jan heeft er op toegezien dat het werk naar behoren is uitgevoerd.

Voor de herstellende kinderen is door de plaatselijke smid een schommel geplaatst.
Door de artsen is aangegeven dat er een groot tekort was aan hulpmiddelen als bloeddrukmeters, ooglampen, enz. en kastjes om de spulletjes op te bergen. Ook wilden ze graag draaikrukjes om de patiënten beter te kunnen behandelen. Deze spullen zijn allemaal aangeschaft.